Események

A VII Falutalálkozó

Immár 7-ik alkalommal kerül megrendezésre a most már hagyománnyá vált falutalálkozó. A falu minden lakosa kicsitől-nagyig lázasan készülődik a legnagyobb rendezvényére, a szülőföldjüktől távol élők pedig lázasan készülnek az útra, hogy újra otthon érezhessék magukat az ismerős dombok és a rég látott barátok között. A rendezvény, a környék legszínvonalasabb kulturális eseménye ahol minden korosztály megtalálja a helyét. Az ünnepséget Tamás Gábor énekes koszorúzza és teszi felejthetetlené.
Monori kistérségi tánctalálkozó

A monori tánccsoport meghívására, akik felléptek a váraljai falunapon, az Árvalányhaj tánccsoport szeptember 18-án részt vett a monori kistérségi tánctalálkozón, ahol vastapssal díjazták a váraljai középcsoport táncelőadását. Hihetetlenül nagy sikerünk volt, ami nem meglepő ismerve táncosaink színvonalas előadásait.


Templomszentelés

Szeptember 12-én szentelték fel a felújított Katolikus templomot. Hála Istennek sokan vettek részt és ünnepeltek együtt ezzel a kis gyülekezettel más felekezetűek is, mint ahogyan részt vettek a templom felújításának anyagi támogatásában is. A Katolikus hívek nagyon kevesen vannak és a gyülekezet nagy része a nyugdíjas éveiben van, mégis ott volt a motiváció, hogy felújítsák a templomukat amiben a kántoruk Tóth Károly és Kovács Bálint oroszlánrészt vállalt. Nagyon nagy tanultság lehet ez az egész falu, de minden ember számára, hogy ahol Istenben bízva kezdnek el projektet és minden emberi hátsószándék nélkül önfeláldozóan odateszik az emberek ami tőlük telik azt Isten megsokszorozza és megáldja. Nagyon hálás és köszöni ez a kis közösség elsősorban Istennek, de minden más felekezetű embernek és a polgármesteri hivatalnak aki a segítségükre sietett. Isten fizesse meg!
Karácsonyi bál 2009

Karácsony első napján, másodjára került megrendezésre a jótékonysági bál aminek bevételével a deffibrillátor megvásárlásához szükséges összeget gazdagítottuk. Hála Istennek mára már 4100 RON-t számolhatunk. Nagyon sikeres bál volt és ha rajtam múlik Húsvétban is együtt múlatunk. Szeretném ha ez hagyománnyá válna Váralján és egy ünnep sem telne el bál nélkül, ahol nem csak múlatunk de találkozhatunk, beszélgethetünk olyan ismerősökkel akikkel rég találkoztunk. Nagy szükségünk van ilyen és még több hasonló rendezvényre ahol találkozhatunk. Vegyük észre mire van igazán szükségünk!!!
Jótékonysági bál

Egy nagyon sikeres jótékonysági bálon vagyunk túl, amit karácsonyban is szeretnénk megszervezni. Sokan a szívügyeknek érzik a kezdeményezést és hála Istennek, megítélésem szerint nagyon gazdag hétvégét zártunk. A bálon 100-nál több szívecskét tűztünk fel a jelenlevők mellére amit minden résztvevő megkapott a belépés pillanatában, ezzel éreztettük milyen fontos a jelenlétük. A hétvége gyümölcse (mert sokan nem tudtak részt venni a bálon de anyagiakban támogattak) közel 2200 ron volt, amit nagy szeretettel fogadtunk és kiderült, hogy nagyon közel vagyunk az összeg feléhez. Szeretettel várunk mindenkit a következő jótékonysági bálunkra mert az anyagi része mellett nagyon jót mulattunk, de a képek magukért beszélnek.


Előkészületek...

2008 augusztusában újból sor kerül a már hagyománynak számító falutalálkozóra. Ez már a negyedik alkalom, amikor együtt ünnepelhetnek a falu szülöttei, a meghívottak, és mindazok, akik valamilyen módon kapcsolatban állnak a mi szülőfalunkkal. Az eddigi rendezvények tapasztalatait felhasználva, ezekkel a tarsolyunkban próbálunk idén is egy élményekben gazdag napot nyújtani a hazalátógatóknak, az itthonlévőknek és az érdeklődőknek. A meghívóban részletes programajánló olvasható meghívó. "Hej, Váralja, de szép helyen van..."énekeljük a népdalunkban. Aki itt él, vagy járt itt, az tudja, aki pedig nem, az jöjjön, és személyesen győződjön meg erről. Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt az idei falutalálkozó mottójának jegyében:
együtt, egymásért.Első falutalálkozó

Példát vettünk azokról a kis környező falvakról, akik már évek óta tartanak ilyen összefogó-hazahívó rendezvényeket. Közös
összefogással 2005 augusztus 21-én megtartottuk az első falutalálkozót. A kezdeményezést a falu lakossága nagy lelkesedéssel
fogadta és mindenben támogatta. Így össszegyűlt a kellő pénzmennyiség, és mindaz, ami a vendégek illendő fogadásához
szükséges (élel, ital). A szervezőknek köszönhetően sikerült egy színvonalas rendezvényt megszervezni, amiről mindenki elismeréssel beszélt. A sikernek és a lelkesedésnek köszönhetően ezt folytatni szeretnénk, hagyománnyá tenni, mert ez egy olyan alkalom, ahol a faluból elköltözött emberek találkozhatnak, a rokoni, baráti kapcsolatok megújulhatnak továbbá egymás identitástudatát, és a szülőfalunkhoz való tartozás kellemes érzését erősíthetjük.

Ha valamelyik képet nagyobb méretben szeretné megtekinteni, kattintson rá!

 

Design by Mano©2006.